tperomaa Näkötutkijan näkökulma

Kaikki blogit puheenaiheesta Siirtolaisuus

Ruotsinkieltä ja tulkkausta tahtomattaan

Puhuttiin tuossa äskettäin siitä kuinka opin aikanani Ruotsinkielen muutettuani Ruotsiin.
Sain siellä käsiini paljon ”En rolig halvtimme” ja ”Kalle Anka”- lehtiä. Niitä sitten illat lueskelin Ruotsi-Suomi sanakirja käsien ulottuvilla ja yllättävän nopeasti opin jo ihan auttavasti sen kielen. Lisäksi minulla oli tyttöystävä joka puhui minulle päivittäin melkein pelkästään ruotsinkieltä kun hän oli jo pienenä muuttanut ruotsiin eikä oikein osannut suomea, joten opin myös hyvin kuuntelemaan ja ymmärtämään ruotsin kieltä.

Miljoonan kirjan mies

Antti Tuurin kirjojen myynti on ylittänyt jo miljoonan rajan. Otavan kustantamana Tuurin kirjoja on ilmestynyt vuodesta 1971 lähtien 1 108 600 kappaletta.

Tilastot kaunistuvat lähivuosina. Uusi kirja ilmestyi juuri (Antti Tuuri: Tangopojat, Otava 2016). Se on nuoren pohjalaismiehen värikäs tarina 1960-luvulta, kun muuttoliike tyhjensi Suomen maaseutua ja vei satojatuhansia työikäisiä Ruotsiin.

Nujertaako suvaitsemattomuus suvaitsevaisuuden?

 

Uskonto kehittyi ja löytyi avuksi, kun ei ymmärretty tai osattu selittää jotain tuntematonta ja ennen kokematonta. Ihminen yksilöllisyydessään oivalsi itselleen monia uskontoja – kullekkin tarpeensa *] ja halunsa kuin tuntonsakin mukaisesti. Maailma odottaa nyt uskontojen sotaa – vaikka esimerkiksi meillä Suomessa valtionuskonnostamme evankelis-luterilaisuudesta erotaan kiihtyvällä tahdilla – rahanko vuoksi ?

 

Julkaise syötteitä